GOOV Muziektheater brengt ode aan Groninger opvarende Titanic: Hendrik Bolhuis

IJsmonument onthuld door familie Bolhuis en burgemeester Rehwinkel

Op 14 april 2012 is het 100 jaar geleden dat het legendarische schip de Titanic een ijsberg raakte en even na middernacht ten onder ging. Onder de passagiers die een zeemansgraf kregen, bevond zich één Groninger, namelijk Hendrik Bolhuis. Hij was scheepskok op de Titanic. Voor hem heeft GOOV Muziektheater op 14 april 2012 een ijsmonument opgericht, dat om 13.00 uur op het binnenplein van het Noordelijk Scheepvaart Museum, Brugstraat 24 te Groningen, onthuld zal worden door de familie van Hendrik Bolhuis en burgemeester Peter Rehwinkel.

Historisch moment
100 Jaar geleden lichtte de toenmalige burgemeester de familie in over het onverwachte lot van Hendrik Bolhuis. De familie dacht dat Hendrik op het schip de Olympic verbleef en in maart/april 1912 met verlof een weekje thuis zou komen. Niets was minder waar. Met de gezamenlijke onthulling van het tijdelijke monument wordt het tragische lot van 100 jaar geleden bezegeld in het nu.

Muzikale ode aan Hendrik Bolhuis
Direct na de onthulling van het ijsmonument (13.00 uur) brengt GOOV Muziektheater een muzikale ode aan Hendrik Bolhuis. Hierbij zullen verschillende nummers uit ‘Titanic de Musical’ te horen zijn. Om 15.30 kunnen bezoekers van het Noordelijk Scheepvaartmuseum opnieuw de ode beluisteren.

Hendrik Bolhuis aangestipt in musical Titanic, van 21-24 juni in Stadsschouwburg Groningen
Eén van de leden van GOOV Muziektheater vertolkt de rol van Hendrik Bolhuis als scheepskok in de musical Titanic. Het standenverschil dat in die tijd nog in grote mate leefde staat centraal in de voorstelling. GOOV Muziektheater staat met de musical Titanic van 21 t/m 24 juni 2012 op de planken van de Stadsschouwburg Groningen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.