Wegens succes extra voorstellingen musical Jacques J. in januari

Vijf voorstellingen met gevulde zalen – ruim 2000 bezoekers – zitten erop. Wegens succes speelt GOOV Muziektheater van 3 tot en met 7 januari 2018 opnieuw de musical Jacques J. in de Stadsschouwburg Groningen. De première op 14 september, de vooravond van de 80ste verjaardag van Jacques d’Ancona, was een feest. Ongekend dat zoveel Bekende Nederlanders naar de Stadsschouwburg Groningen afreisden om naar de voorstelling te kijken.

Bert Visscher verwoorde na afloop wat velen van tevoren dachten: “Wat moet je nou verwachten van een musical over Jacques d’Ancona? Ik ben zeer verrast! Het was ontroerend mooi. Ik vond het echt erg goed hoor, absoluut knap gedaan!” Jacques d’Ancona zat uiteraard naast Joop van den Ende: Van den Ende: “Ik vond het een prachtig eerbetoon aan een unieke man in onze showbizz- en kunstenwereld. Ik vond het een prachtige avond.”

Op de rode loper was het een drukte van belang. Naast Joop van den Ende en Bert Visscher waren onder meer aanwezig:

Henny Huisman, Hans Klok, Daan Schuurmans, Erwin van Lambaart, Miranda van Kralingen, Hans Nijland, Mario van der Ende, Burgemeester Peter den Oudsten, Henk Bleker, Hayo Apotheker, Wilma Mansveld, Max van den Berg, Ruth Jacott, Mariska van Kolck, Imca Marina, Lenie ’t Hart, Pieter Sijpersma, Mischa van den Berg, Kees van Twist, Ron Jans, Coen Verbraak, Peter Tuinman en Marijke Helwegen.

 

De recensies zijn net als de reacties na afloop lovend. Peter van Strien (Dagblad van het Noorden): “Met een legertje ervaren spelers/zangers en een uitstekend orkest in de bak kunnen de theatervuren heerlijk oplaaien. (…) Voor wie ooit de Soundmixshow zag een must. (…) Een heerlijk spektakel. (…) Er vielen harde noten over het leven van Jacques, maar het bleef wel vriendelijk.” Luuk Verpaalen (Theaterkrant): “In een uitbundige scène worden vanuit de zaal talloze voetballen het toneel op zijn geschoten en zingt het hele koor van GOOV Muziektheater in een spetterende groepschoreografie een heerlijk lied. (…) Zwarte pakjes, een zee aan rode en gele kaarten; het ziet er allemaal prachtig uit.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.