Jack Nieborg - artistiek leider

Jack volgde zijn regieopleiding aan de theaterschool in Amsterdam. Met zijn afstudeervoorstelling won hij in Duitsland de eerste prijs van het bekende internationale studenten theaterfestival in Erlangen. Na zijn opleiding in Amsterdam was hij een aantal jaren als regisseur verbonden aan de Vakgroep Theaterwetenschappen van de Rijksuniversiteit te Groningen. Naast het regisseren van diverse projecten en gezelschappen vertaalt hij jaarlijks een stuk van William Shakespeare voor het Shakespearetheater in Diever waarvan hij sinds 2000 artistiekleider is. Zijn Shakespeare vertalingen zijn in de boekhandel verkrijgbaar. In 2005 ontving hij de Arend Hauer theaterprijs. Jack Nieborg regisseerde bij GOOV Muziektheater achtereenvolgens: 1995 Ruddigore, 1998 L’Etoile, 1999 Strike up the Band, 2008 Copacabana en in 2010 De drie Musketiers. www.jacknieborg.nlNoud Jaspers - liedschrijver & historische adviezen

Noud vertaalde en bewerkte voor o.a. GOOV Muziektheater opera’s, operette en musicals, waaronder de opera’s Columbus en l’Etoile en de musicals Strike up the Band, How to Succeed in Bussiness en Oklahoma. Als tekstschrijver was hij verantwoordelijk voor de liedteksten van familievoorstellingen als De Blauwe Vogel, Vertel mij wat en Alladin van o.a. Stichting Dastater. Daarnaast leverde hij teksten voor cabaret, radio, evenementen en toegepast theater. Als zanger en acteur speelde hij o.a. bij GOOVMuziektheater, Theater De Citadel, De Lege Ruimte&Het Kamermuziekparadijs en Shakespearetheater Diever.

Als trainingsacteur werkt hij in deskundigheidsbevordering van professionals in met name zorg- en dienstverlening en in toegepast thematisch theater.
Gert Fokkens - tekstschrijver

Gert schrijft onder het motto veelzijdigheid als specialisme. Hij is tekstschrijver, journalist, publicist, columnist, toneel- en scenarioschrijver. Daarnaast doceert hij scenarioschrijven aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Ook geeft hij regelmatig cursussen creatief schrijven bij bedrijven en instellingen.

Zijn toneelstukken zijn onder meer uitgevoerd door professionele theatergroepen als de Noorder Compagnie, Werk in Uitvoering (muziektheater), Scholengroep Centrum (muziektheater), Noordelijk Theater De Voorziening en Theatergroep Maccus. Hij schreef scenario’s voor onder meer De Oplossing (nominatie Gouden Kalf speelfilm en scenario), Vuurdoop (gouden Kalf korte film, SAM-Award) en Afgesproken Werk (juryprijs korte film Woeste Weduwe Festival).

Wie een indruk wil krijgen van zijn werk neemt een kijkje op www.gertfokkens.nl Daar staan teksten die kloppen, binnenkomen en blijven hangen.
Arnold Veeman - componist

Arnold is geboren en getogen in het noorden van Nederland. Zijn noordelijke afkomst is onmiskenbaar aanwezig in al zijn muziek: het weidse landschap, uitzichten voorbij de horizon, de sobere, harde en eerlijke instelling van de Groningers. Het is deze kracht die je overal terugvindt.
Hij werkt als componist, arrangeur, liedjes- en tekstschrijver en speelt zijn eigen muziek en liederen. Hij speelt contrabas, gitaar en een reeks andere instrumenten. Als componist beheerst hij diverse stijlen.

Arnold heeft tevens de muziek voor diverse films en documentaires geschreven, evenals voor live cabaretshows en achtergrond muziek en special effect muziek voor computer games. Voor recentelijke projecten in het noorden componeerde Arnold de muziek voor de musical Op Hoop van Zegen (Dieverdoatsie) arrangeerde hij de muziek De Italiaanse Bruid. Ook componeerde hij muziek voor SWET Kornhorn. Hij speelde daarin tevens de hoofdrol. De documentaire Rutger Kopland, Taal van het Verlangen, waarvoor Arnold de score componeerde werd onlangs beloond met een NL Award. Hij is tevens de bedenker en maakt deel uit van de organisatie van “Het Festival van Rare Muziek” dat jaarlijks plaatsvindt in de regio. Meer gedetailleerde informatie en muziekvoorbeelden zijn te vinden op: www.arnoldveeman.com