In the spotlights: Dora Wobbes

Naam: Dora Wobbes
Lid sinds: 1964
Stemsoort: Alt

Zo ben ik bij GOOV Muziektheater gekomen:
Mijn moeder en mijn zus Ineke waren lid van GOOV en door hen ben ik ook lid geworden van GOOV. Ik was 17 jaar en daarmee TOEN het jongste lid. Het kan verkeren….

In welke commissie(s), binnen GOOV, heb je gezeten:
Velen jaren decorbouw, rekwisieten, kleding gedaan. En de laatste jaren fanatiek in de schoonmaakploeg en dit jaar zit ik in de commissie Vrienden & Vrijwilligers van GOOV.

Dit vond ik de mooiste productie:
De My Fair Lady in het Gronings was voor mij de mooiste productie. De hele productie lag in handen van de Stadsschouwburg. Ook de financiering! GOOV werd gevraagd door de toenmalige schouwburgdirecteur Ton Post of wij als vereniging de musical wilde opvoeren. Voor eerst werd er auditie gehouden. Dat gaf een aardverschuiving in de tot toen bekende rolverdeling. De Amerikaanse regisseur Rhoda Levine uit New York werd aangetrokken als regisseur. Bert Schut uit Amsterdam was choreograaf en het hele verdere artistieke team was professioneel. Ook nieuw voor GOOV. Onze eigen dirigent Rob Smit bleef de muzikale kar trekken. De voorzitter Jans Bakker ging helemaal uit zijn dak toen er een rij voor de kassa stond tot aan de WA Scholtenstraat. De PR was ongekend. We stonden in alle nationale dagbladen en opnames van de repetities kwamen op de nationale TV zenders. Alle voorstellingen waren dik uitverkocht. De première was in november 1975 en in februari kwamen we door toedoen van Jacques d’Ancona in de uitzending van Een van de Acht van Mies Bouwman. De Tv-topper van die tijd. In april was er een uitnodiging op in Carré op te treden. Helaas kreeg Herman Swarte die de Higgins rol vertolkte een hartaanval in maart ’76 waardoor GOOV jammer genoeg niet in Carré kon optreden. De voorstellingen werden toen gestaakt. Ik speelde het kamermeisje en Marga was Eliza.

Dit voorval tijdens een voorstelling zal ik nooit meer vergeten:

  1. We hebben de My Fair Lady gespeeld in hotel Faber in Hoogezand. Het regende die avond verschrikkelijk. Het dak was lek en op het toneel regende het haast net zo hard als buiten;
  2. Im weissen Rössl, een vrolijke operette liep totaal uit de hand. De scenes werden in het verkeerde decor gespeeld. Als de spelers in een zwempak opkwamen, liepen ze in de lobby van het hotel. Keurige gasten liepen in de volgende scene in het zwembad. Een nachtmerrie voor ons, de zaal lag constant blauw van het lachen door de zotte situaties;
  3. Marga zei in de My Fair Lady tijdens de Ascot-scène tegen het paard waar zij op gewed had: ‘Tou nou Nelly, lopst ja voor lul’. Mijn kinderen die ik zo netjes opvoedde, vonden dat prachtig en riepen dagen erna aldoor ‘Lopst ja voor lul’. Ze waren niet te stoppen.

Deze productie zou ik graag bij GOOV Muziektheater (nog eens) willen spelen:
Boccaccio en Candide.

Dit doe ik naast GOOV Muziektheater:
Tennis, 3x in de week. Lezen, spelletjes met de kinderen en kleinkinderen, tuinieren.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.