In the spotlights: Jan Visser

Naam: Jan Visser
Lid sinds: 1997
Stemsoort: Bas

Zo ben ik bij GOOV Muziektheater gekomen: Oud-lid Hetty van Rijn, die ik kende vanuit de parachute-scene in Eelde, nodigde mij destijds uit te komen kijken naar de voortelling Columbus (1997). Toen wist ik het: dit wil ik ook!

In welke commissie(s), binnen GOOV, heb je gezeten: Sinds jaar en dag zit ik in de bar- en feestcommissie. Mijn taak is vooral het doen van boodschappen tijdens de repetities in “de loods” en het organiseren van diverse feesten.

Dit vond ik de mooiste productie: Ik vind ze eigenlijk allemaal prachtig. Cliché? Ja, cliché! Natuurlijk zijn onze eigen producties Bommen Berend, Aletta fantastisch. Uiteraard was voor mij Jacques J. De musical de mooiste. Ik speelde de 80-jarige Jacques d’Ancona.

Dit voorval tijdens een voorstelling zal ik nooit meer vergeten: Dat is voor mij heel duidelijk. In het begin van het nummer “Een dag op de redactie” uit Jacques J. loopt mijn zoon Ivo met een bureau het lege toneel op. Dat is het moment dat wij beiden, voor het eerst, samen op het toneel van de stadsschouwburg stonden. Dat was elke voorstelling wel even een momentje hoor!

Deze productie zou ik graag bij GOOV Muziektheater (nog eens) willen spelen: Ik zou de musical Anatevka / Fiddler on the roof nog wel eens graag willen spelen. Een prachtige combinatie van historie, traditie en tragedie van het joodse volk. Ik heb een Joodse achtergrond en ben ook rondleider in de synagoge in Groningen. Ik vertel hier het verhaal over het Groninger jodendom vanaf 1700.

Dit doe ik naast GOOV Muziektheater: Ik ben oud-politieman en ben sinds 2011 getroffen door PTSS (post-traumatisch stress stoornis) en sinds kort afgekeurd voor het werk. Ik vul mijn dagen onder andere met het zoeken met mijn metaaldetector op de noordelijke boerenakkers. Ik ben als een soort van amateur-archeoloog op zoek naar het verleden. Ik vind voorwerpen vanaf het begin van de jaartelling tot heden.

Na afloop van de laatste voorstelling denk ik……: Ik weet dat ik altijd de laatste momenten in mij opneem en deze koester ik. Ze zijn me allemaal even dierbaar. “Op naar de volgende”……

 

Reacties zijn gesloten.