In the spotlights: Johan de Vries

Naam: Johan de Vries
Lid sinds: 1995 en sindsdien zonder onderbrekingen trouw lid gebleven
Stemsoort: Bas en bariton

Zo ben ik bij GOOV Muziektheater gekomen:
Ik zat bij Bragi waar Piet Roorda toentertijd dirigent was. Hij kwam met de oproep voor extra mannenstemmen voor in het Voorvaderenkoor in Ruddigore.

In welke commissie(s), binnen GOOV, heb je gezeten:
Verleden: Schoonmaak-cie, bar en feest-cie, voorzitter van de denktank. Nu: PR-cie: bouwen en bijhouden van de website en het ledenportal. Daarnaast help ik bij het bouwen van het decor.

Dit vond ik de mooiste productie (en welke rol had je hierin):
De mooiste rol die ik gespeeld heb was Lord Savage in Jekyll and Hyde. Lord Savage was, in tegenstelling tot zijn naam, helemaal niet zo woest en wild. Na de pauze werd ik (maar dan als pop) door Jekyll van het balkon gegooid. Moet ik toch eens met hem over hebben of dat nou echt nodig was…

Dit voorval tijdens een voorstelling zal ik nooit meer vergeten:
Dat was in de musical Grand Hotel. Jan Visser en ik speelden de Raad van Bestuur (toen al “de wijze oude mannen”). We moesten beslissen over een kwestie. De beslissing was schriftelijk en werd door Tammo voorgelezen. Het viel mij op dat Tammo de tekst niet uit zijn hoofd kende maar daadwerkelijk van het papier, dat ik hem aangaf, oplas. Dus tijdens de laatste voorstelling had ik de originele tekst vervangen door de tekst “Ik ben Tammo, ik ben vijf jaar en ik doe MiepMiep na …”.

Deze productie zou ik graag bij GOOV Muziektheater (nog eens) willen spelen:
Tommy, omdat het van origine een Rock-Opera is. Verder heb ik ergens een voorkeur voor musicals die losjes op ware gebeurtenissen gebaseerd zijn of op bekende klassieke verhalen: Bommen Berend, Titanic, Jekyll and Hyde.

Dit doe ik naast GOOV Muziektheater:
Ik ben meubelmaker (www.jvmeubel.nl). Verder vind ik het lekker om buiten te zijn: soms stap ik op mijn fiets en dan zie ik wel waar ik uitkom.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.