In the spotlights: Liz Lenderink

Naam: Liz Lenderink
Lid sinds: 2018
Stemsoort: Alt/Mezzo

Zo ben ik bij GOOV Muziektheater gekomen:
GOOV was voor mij geen onbekende naam in amateurmusicalland. Nadat ik ruim 10 jaar lid ben geweest bij Scala musicalgroep in Hoogeveen, ging het theaterbloed toch weer borrelen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en GOOV een mail gestuurd. Ik wist toen nog helemaal niet welke productie er gespeeld zou worden en of er überhaupt vraag was naar nieuwe leden. Ik ontving op woensdag van Ria een uitnodiging dat ik op zaterdag auditie mocht doen, dat was natuurlijk wel even schrikken ik had maar een korte tijd om voor te bereiden, maar het was superleuk. Ik weet nog wel dat ik zat te wachten en de één na de andere jonge vrouw kwam binnen. Ik dacht toen heel even “wat doe ik hier in hemelsnaam?” Maar zie!! Ik mocht meedoen aan de nieuwe productie ‘Chess’

In welke commissie(s), binnen GOOV, heb je gezeten:
Dit is mijn tweede jaar in het productieteam, dit jaar ga ik mij samen met Ellen bezighouden met de roosters voor, tijdens en na de voorstellingen en daarnaast onderhouden wij contacten met de kostuumgroep.

Dit vond ik de mooiste productie:
Bij GOOV was ‘Chess’ mijn eerste productie, deze was fantastisch en dat ik hierin de Arbiter mocht spelen was natuurlijk helemaal te gek. Wel moet ik eerlijk vertellen dat voor mij mijn mooiste musical ‘Guys and Dolls’ is geweest, waar ik destijds de rol van hotboxgirl Adelaide mocht spelen.

Dit voorval tijdens een voorstelling zal ik nooit meer vergeten:
Bij Chess zat ik in de kleedkamer te spelen met de spuitfles Wodka (welke gebruikt wordt om de kostuums te verfrissen) toen spoot ik per ongeluk wodka richting Puck haar gezicht en mond, ik schrok enorm! Ik dacht “straks kan ze niet meer zingen”… Tijdens de voorstelling ‘The Wiz’ moest ik in een kar gaan zitten, deze werd geduwd door 2 sterke mannen maar de kar bleef halverwege haken en daar zat ik dan! Kon niet meer voor of achteruit. Toen de kar uiteindelijk in beweging kwam reden we zo hard de coulissen in dat ik eruit vloog!

Hier ligt mijn kracht:
Ik ben geen topzangeres ik moet het echt hebben van mijn expressie. Dansen ben ik gek op, ik heb vroeger danslessen gegeven op een dansschool. Eigenlijk heb ik van alle drie de krachten een beetje.

Deze productie zou ik graag bij GOOV Muziektheater (nog eens) willen spelen:
Ik denk dat ik Aïda een mooie voorstelling zou vinden prachtige muziek met veel ensemble stukken.

Dit doe ik naast GOOV Muziektheater:
Ik werk als technisch oogheelkundig assistent bij Bergman clinics Ogen. Hier doe ik voorbereidend werk voor de oogartsen en heb mijn eigen spreekuren met verschillende onderzoeken. Hobbymatig ben ik gek op foto’s bewerken.

Hier geniet ik van bij GOOV Muziektheater:
Ik geniet enorm van iedereen! Het is zo fijn om met zulke leuke mensen dezelfde passie te delen. Iedere vrijdag is voor mij een uitje.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.