In the Spotlights: Orkest lid Pieter Tjitte van kampen

Naam: Pieter Tjitte van Kampen

Geboortejaar: 1982 (31 december weliswaar)

Woonplaats: Winsum, mooiste dorp van Nederland

Orkestlid sinds: Jacques J. de Musical (2017)

Instrument: Cello

Zo ben ik bij het orkest van GOOV Muziektheater gekomen: Suzanne had zich aangemeld bij GOOV en kwam terecht in de orkestcommisie. Zodoende hoorde ik dat er plek was voor een cellist. Ik heb nooit auditie hoeven doen, opeens zat ik er gewoon bij! Heel leuk hoor, ik was al wel een tijdje opzoek naar zoiets dergelijks.

Dit vond ik de mooiste productie: Chess. Toen ik hoorde dat we Chess gingen spelen, was ik verrukt! Chess heeft een hele bijzondere plek bij mijn familie. De (Engelstalige) nummers zijn veel in onze keuken bezongen. Meerdere malen hebben we Chess bezocht, zelfs in Londen toen ik nog een heel klein jochie was. De kans om nu de muziek te mogen spelen was een enorme eer. Bovendien is die muziek zó mooi, echt mooie orkest partijen zijn het.

Daarnaast vond ik het een geweldige productie omdat er met een relatief eenvoudige setting zo een krachtige voorstelling is neergezet. Ik vond het echt allemaal fan-tas-tisch!

Dit voorval rond een voorstelling zal ik nooit meer vergeten: De première van Jacques J. de Musical: het gordijn was nog niet dicht en mijn mond viel open van verbazing: er volgde vanuit de orkestbak een hordeloop naar boven waar alle toneelspelers elkaar knuffelden en feliciteerden. Toen ik er ook eenmaal was, werd ik ook door iedereen geknuffeld en gefeliciteerd. Het was prachtig die ontlading. Maar zoiets had ik nog nooit meegemaakt, wauw!

Mijn bijdrage aan een productie waar ik het meest trots op ben: dat moet natuurlijk Chess zijn! Die muziek is zo gaaf. Wat ik al zei: ik vind het gewoon geweldig dat ik kan zeggen: ik heb Chess gespeeld! Het was ook nog eens een voordeel dat ik de muziek zo goed ken: bij een moeilijk ritmisch stukje, speelde ik gewoon op geheugen!

Dit doe ik naast GOOV Muziektheater: Ik ben leerkracht voor groep 6 aan ods de Starter, 4 dagen in de week. En ik geniet natuurlijk van mijn opgroeiende kinderen die in 2, door mij aan deelgenomen producties, stuiterend in Suzanne’s buik over het podium hobbelden. Mijn andere hobby is om mooie hamburgers te maken. Soms ben ik daar wel 2 uur mee bezig. En dan is het in 5 minuten op! Verder houd ik van klussen; ik werk momenteel met mijn vader aan de oude Citroën camperbus, zo’n ijsco-wagen achtig ding! Hopelijk staat hij volgende zomer weer op de weg.

Hier geniet ik van bij GOOV Muziektheater: Ik vind muziek maken heerlijk, samen met de andere leden. En dat iets groeit tot echt een mooi stuk; we kregen ook zoveel complimenten voor het orkest. Natuurlijk zijn de spelers ook top, we doen het echt samen! Je werkt ergens hard aan, dan is het een paar dagen knallen en alles geven in de schouwburg en daarna de ontlading. Het gaat zo snel altijd. Maar dat is altijd wel een lekker gevoel. Daarnaast ben je samen met zoveel mensen. Elke keer is het weer een gezellige avond!

Dit ik graag anders zien bij GOOV Muziektheater: Soms hebben mij de repetitietijden wat tegen gestaan. Ik begrijp dat het moet, maar repeteren van 10 tot 10 en volle weekenden; dan neemt de productiviteit wel af hoor. Wellicht dus wat meer repeteermomenten in de agenda en af en toe ook wat adempauze, misschien nog wel het meest voor de toneelspelers. Aan de andere kant: producties van dit kaliber met zoveel kwaliteit: het moet ergens vandaag komen!

Zijn er familieleden of vrienden van je betrokken bij GOOV Muziektheater?: Ja zeker, Suzanne dus. Zij speelde Svetlana in Chess. En wie weet ook mijn kinderen, Sofie (3) en Gijs (1). Beiden huppelden mee in Suzannes buik tijdens Jacques J. de Musical en Chess. Mijn moeder heeft zich ingeschreven als ‘Vriendin van GOOV’!!

 

Reacties zijn gesloten.