In the Spotlights: Pauline Schreuder

Naam: Pauline Schreuder
Orkestlid sinds: 1995 (Ruddigore); maar heb niet sindsdien aan alle producties meegedaan. In totaal nu meegespeeld bij 10 producties.
Instrument: Klarinet

Zo ben ik bij het orkest van GOOV Muziektheater gekomen:
Ik zat in het bestuur van de Stichting NOM, een stichting waarmee we bijzondere muzikale producties wilden realiseren. Vandaaruit is de samenwerking met GOOV begonnen, dat werd de productie Ruddigore (1995). Omdat ik heel benieuwd was hoe zo’n theatervoorstelling allemaal in z’n werk ging, heb ik die productie meegedaan met het koor; behalve bij één van de voorstellingen, toen heb ik meegespeeld in het orkest. And the rest is history…

Dit vond ik de mooiste productie:
Aletta de Musical! Echt een briljante vondst om de rijke inhoud te vertalen naar deelscenes op verschillende plekken in de stad en dan daarna naar de schouwburg gaan om alles bij elkaar te brengen. Een belevenis.

Dit voorval rond een voorstelling zal ik nooit meer vergeten:
Bij Joseph & the amazing technicolor dreamcoat speelden de scenes zich deels af op een steiger van drie verdiepingen hoog: het orkest zat helemaal bovenop (in overall en met een bouwvakkershelm). Bij één van de rock-nummer, gezongen door Hans van der Aa, stond het hele koor op die steiger te swingen. Bovenop die steiger werd het orkest bijna zeeziek want alles zwaaide alle kanten op.

Mijn bijdrage aan een productie waar ik het meest trots op ben:
Heel goede herinneringen heb ik aan de deelscene (Aletta’s brief) in het Der Aa-theater, met vijf musici. Vooral om de sfeer van intimiteit die we wisten te ontwikkelen samen met Sira Baars als Aletta. Kippenvel.

Dit doe ik naast GOOV Muziektheater:
Ik werk als hoofddocent pedagogische wetenschappen bij de RUG en ben sinds kort voorzitter van het orkest Filharmonie der Aa. Daarnaast speel ik ook graag kamermuziek.

Hier geniet ik van bij GOOV Muziektheater:
De enorme saamhorigheid als we met z’n allen de schouwburg induiken: even helemaal kopje-onder in de voorstellings-bubbel. En dan er helemaal voor gaan.

Zijn er familieleden of vrienden van je betrokken bij GOOV Muziektheater?:
Mijn zus Femke speelde mee bij de productie Ruddigore (en achter de schermen bij Strike up de the band), mijn man Lars speelt cello en heeft ook aan verschillende producties meegedaan en onze dochter Leonie – die bij Strike up the Band nog in de maxicosi lag – heeft intussen ook alweer twee producties meegespeeld in het orkest op cello.

Reacties zijn gesloten.