In the spotlights: Petra Mulder

Naam: Petra Mulder
Lid sinds: 2016
Stem: Alt

Zo ben ik bij GOOV Muziektheater gekomen: Nadat ik de Theaterschool voor Volwassenen bij VRIJDAG heb gedaan, wilde ik verdergaan met toneelspelen. Ik kwam op de website van GOOV terecht en heb heel naïef en impulsief een mailtje gestuurd of ik mee kon doen met een voorstelling. Ik had toen nog geen idee dat het zo groot was. Ik kreeg de mogelijkheid om mee te kijken met een repetitie, maar die dag kon ik niet en drie maanden later kreeg ik een mailtje dat ik auditie kon doen. Ik las dat ik ook een lied moest zingen, alleen ik had totaal geen zangervaring. Omdat ik wel vanaf mijn 11e al helemaal geobsedeerd was door musicals, maakte mijn hart wel een sprongetje en dacht ik: ‘Wat nou als ik te horen krijg dat ik wél kan zingen?’ De ochtend van de auditie twijfelde ik nog of ik mezelf dat moest aandoen, maar ik ben toch gegaan. De beste beslissing ooit!

Dit vond ik de mooiste productie: Ik heb nu aan twee totaal verschillende producties meegedaan. De muziek in Chess vond ik heel erg mooi, maar omdat Jacques J. mijn eerste productie was en ik daar verschillende rolletjes had, vond ik dat wel een hele bijzonder ervaring!

Dit voorval tijdens een voorstelling zal ik nooit meer vergeten: Dat is het moment na het nummer ‘Embassy’ in Chess, waar we in freeze op de blokken moesten zitten. Als je naast Tammo zit, dan lukt je dat niet. Er is geen voorstelling geweest waar ik op dat moment niet de slappe lach had. Vlak voordat we weer in freeze moesten zitten, drukten we elkaars map tegen het hoofd en zaten we in een onmogelijke positie om stil te blijven zitten.

Deze productie zou ik graag bij GOOV Muziektheater willen spelen: Beauty and the Beast! Ik heb die musical heel vaak gezien en vind het een magische voorstelling. De muziek is prachtig, dramatisch spel, maar ook met veel humor.

Dit doe ik naast GOOV Muziektheater: Ik werk bij RTV Noord, waar ik verschillende functies doe. Erg leuk en afwisselend! Daarnaast werk ik nog op een basisschool in Ten Boer, waar er elke maand één groep een voorstelling geeft van een half uur. Ik schrijf het script, regel de muziek en maak de dansjes en ga vervolgens aan de slag met de groep om de voorstelling te maken.

Hier geniet ik van bij GOOV Muziektheater: Ik ben eigenlijk geen groepsmens, maar bij GOOV voel ik me gewaardeerd en dat vind ik heel fijn. Door deze ‘hobby’ moet je je natuurlijk ook regelmatig kwetsbaar opstellen, wat niet altijd makkelijk is. Ik weet nog dat ik voor het eerst één solozin deed voor de groep en iedereen begon te juichen en te klappen. Dat is zó fijn aan de groep!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.