In the Spotlights: Ruud Kopmeiners

Naam: Ruud (Ruurd) Kopmeiners
Organisatorisch lid sinds: 2003

Zo ben ik bij GOOV Muziektheater gekomen:
Ria Bakker had iemand nodig om de bibliotheek van Jekyll & Hyde op te duwen. Later bij Joseph was ik zo eigenwijs om de trap en steiger onveilig te verklaren en men vond toen dat ik het maar moest fixen, de eerste vier producties was ik gewoon hulpje en manusje van alles. Vanaf 3 Musketiers ben ik stagemanagement gaan doen. Ik had geen idee, maar ik was goedkoop 😊. Sinds Janco van Barneveld met GOOV samenwerkt ben ik vaak zijn “sidekick”, de uitvoerder zoals je wilt. We kunnen goed samenwerken en begrijpen elkaar. Hij heeft ideeën en geeft aan wat hij wil, ik zie er op toe dat het ook zo wordt uitgevoerd.

Dit vond ik de mooiste productie:
Bommen Berend, Aletta de Musical, 3 Musketiers. Minder vond ik: Titanic en Jacques J.

Dit voorval rond een voorstelling zal ik nooit meer vergeten:
Tijdens de voorstelling staan de artiesten te dringen tussen de coulissen. Sira Baars had een mooi plekje gevonden op een bos kabels op de grond. Toen ik een que gaf voor een changement kwam keurig het decorstuk uit de kap van de Stadsschouwburg en ging Sira omhoog de kap in. Gelukkig was de professional van de Stadsschouwburg alert en Sira had gelukkig alleen een beschadigde trots.

Mijn bijdrage aan een productie waar ik het meest trots op ben:
Aletta de Musical. Vijf locaties opbouwen en afbreken en dat maal twee omdat er in twee verschillende periodes werd gespeeld. Ongeveer 100 uur per week klussen en voorstellingen draaien. Daar moet je dan wel vakantie voor opnemen.

Deze productie past goed bij GOOV Muziektheater:
Het ligt voor de hand om een Les mis te noemen of Phantom, maar bij een ander clubje heb ik Rent gedaan en die vond ik qua verhaal en muziek erg mooi, wat mij erg leuk lijkt is Cats maar zijn de leden lenig genoeg voor die pakjes?

Dit doe ik naast GOOV Muziektheater:
Taxichauffeur contract vervoer (opgeleid als commercieel manager), Bestuur Cultureel Centrum, houtbewerking, zeilen, kamperen, kleinkinderen.

Hier geniet ik van bij GOOV Muziektheater:
Samen iets mooi maken. Ik geniet als ik al die geschminkte koppies in de coulissen zie, klaar om op te gaan en te stralen. Laat mij de stress maar wegnemen en de problemen oplossen dan kunnen jullie in de spotlights staan.

Reacties zijn gesloten.