In the spotlights: Yosta Helleman

Naam: Yosta Helleman
Lid sinds: 2016
Stemsoort: Alt

Zo ben ik bij GOOV Muziektheater gekomen:
Ik wilde al heel lang weer iets met mijn hobby doen. Toen ik terugverhuisde naar Groningen ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden. Helaas nog anderhalf jaar op de wachtlijst moeten staan, maar toen mocht ik eindelijk meedoen 🙂

Dit vond ik de mooiste productie (en welke rol had je hierin):
Ik vond Chess qua muziek erg mooi. Een hoge moeilijkheidsgraad ook, dat was wel eens frustrerend. Jacques J. vond ik dan wel weer leuk omdat er veel in gebeurde en er wat meer energie in zat. Daar was ik wel onder de indruk van de soepelheid van alle changementen en overgangen tussen de scenes. Alles moest exact getimed worden, inclusief de muziek. Erg knap gedaan.

Dit voorval tijdens een voorstelling zal ik nooit meer vergeten:
Ik kwam op voor een scene. Halverwege het podium besefte ik dat mijn tegenspeler NIET op kwam. Ik zag Marieke in de coulissen keihard lachen en moest mijn best doen om de overkant te halen zonder zelf ook in lachen uit te barsten. Leverde dus een hele nutteloze scene op waarbij een hippie van links naar rechts over het podium liep.

Hier ligt mijn kracht:
Van de drie vind ik mezelf dan toch het beste in spel en dans.

Deze productie zou ik graag bij GOOV Muziektheater (nog eens) willen spelen:
Les Miserables lijkt me fantastisch. Dramatisch, historisch, bombastisch, gevoelig. Prachtig. Maar ik ben ook fan van Disney; als we daar iets van zouden mogen doen dan maak je me ook heel blij! Of The Greatest Showman, als dit als musical ontwikkeld wordt. Allemaal buiten onze mogelijkheden ben ik bang. Maar een mens mag dromen.

Hier geniet ik van bij GOOV Muziektheater:
De leuke sfeer. Vrijdags ben ik vaak moe na een drukke werkweek. Aan het einde van de repetitie is de energie echter weer terug en kan er zelfs vaak nog wel even kroegen achteraan. Ik vind het leuk dat er zoveel verschillende mensen toch zoveel aansluiting met elkaar vinden door een gezamenlijke hobby. Iedereen is welkom en kan lekker zichzelf zijn.

Na afloop van de laatste voorstelling denk ik……:
MENNN wat is dit een fijne groep mensen en wat hebben we samen weer wat geweldigs neergezet. Daarna is er een dubbel gevoel van aan de ene kant een soort rouw, en aan de andere kant ook weer even ruimte voor andere dingen en uitrusten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.