LAATSTE KANS – Reprise succesvolle musical van Groninger bodem: Jacques J.

GOOV Muziektheater speelt van 3 tot en met 7 januari 2018 wegens succes een extra reeks voorstellingen van de Groninger productie Jacques J. de Musical in de Stadsschouwburg Groningen. Eerder bezochten ruim 2.000 bezoekers de voorstelling. Vele BN’ers waren onder de indruk, waaronder Joop van den Ende, Bert Visscher en Hans Klok. Dit is daadwerkelijk de laatste kans om deze voorstelling te zien. Mis het niet. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Vele Bekende Nederlanders onder indruk

Bert Visscher verwoordde na afloop van de première, op 14 september 2017, wat velen van tevoren dachten: “Wat moet je nou verwachten van een musical over Jacques d’Ancona? Ik ben zeer verrast! Het was ontroerend mooi. Ik vond het echt erg goed hoor, absoluut knap gedaan!” Joop van den Ende: “Ik vond het een prachtig eerbetoon aan een unieke man in onze showbizz- en kunstenwereld. Ik vond het een prachtige avond.”

Productie van Groninger bodem over Groninger, Groningen en nostalgie

Jacques J. is speciaal geproduceerd door en voor GOOV Muziektheater. Onder artistieke leiding van Jack Nieborg, bekend van het Shakespearetheater en eveneens regisseur van Jacques J. – is de sprankelende, humorrijke en soms scherpe productie tot stand gekomen. Jan Veldman heeft het script en de liedteksten geschreven. De muziek is gecomponeerd door Jan Meiborg. De afwisselende muziek met breekbare maar ook up tempo nummers, gecombineerd met vele kledingwissels maken dat je je ogen uitkijkt! Het is een avond vol nostalgie, van Soundmixshow tot voetbal, van de wederopbouw in de jaren ’50 naar de muziek en sferen van de seventies, nineties, tot nu.

Lovende reacties productie Jacques J.

De recensies waren, net als de reacties na afloop, lovend. Peter van Strien (Dagblad van het Noorden): “Met een legertje ervaren spelers/zangers en een uitstekend orkest in de bak kunnen de theatervuren heerlijk oplaaien. (…) Voor wie ooit de Soundmixshow zag een must. (…) Een heerlijk spektakel. (…) Er vielen harde noten over het leven van Jacques, maar het bleef wel vriendelijk.” Luuk Verpaalen (Theaterkrant): “In een uitbundige scène worden vanuit de zaal talloze voetballen het toneel op geschoten en zingt het hele koor van GOOV Muziektheater in een spetterende groepschoreografie een heerlijk lied. (…) het ziet er allemaal prachtig uit.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.