Veel talentvolle, startende componisten in Noorden!

GOOV Muziektheater trots op nieuwe aanwinsten voor Aletta, de Musical

GOOV Muziektheater heeft succesvol een zoektocht opgezet naar talentvolle, startende componisten uit het noorden. Uit maar liefst 17 aanmeldingen zijn 4 componisten geselecteerd voor de deelscènes van Aletta de Musical. Irene Wiersma, Jan Zwerver, Maarten Westers en Michiel van der Veen zijn de vier nieuwe aanwinsten. De vijfde plek wordt ingenomen door Robert Ramaker, de huidige dirigent van GOOV Muziektheater. Op basis van zijn opleiding en kwaliteiten was hij al eerder door het artistieke team geselecteerd. GOOV Muziektheater is blij dat het componistenteam nu compleet is; al in een vroeger stadium trok het de veelzijdige hoofdcomponist Jan Meiborg aan.

Aletta, de Musical verrijkt met vijf componisten!

Irene Wiersma is afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur, richting zang en compositie en kan zichzelf een multidisciplinair performer noemen. Zo nam ze de afgelopen jaren onder andere een studioalbum op onder de naam Flux, verzorgde poëzieworkshops en schreef muziek voor de multidisciplinaire theatervoorstelling Leeuwarden Retour. Binnenkort staat ze met een elektronische muziekvoorstelling op Noorderzon.

Jan Zwerver reisde na cum laude afgestuurd te zijn in de studie Klassiek Zang aan het Prins Claus Conservatorium de wereld rond als koorzanger en solist. Naast zijn activiteiten als countertenor, dirigent en arrangeur van onder andere koormuziek, wil hij zich graag verder toeleggen op het componeren. In zijn eigen muziek is een mix van klassiek en pop te herkennen.

Maarten Westers is een gedreven en talentvol student aan het Prins Claus Conservatorium. Komend schooljaar hoopt hij af te studeren. Hij heeft voorafgaand aan zijn compositie opleiding Jazz Piano gestudeerd. Zijn ambities liggen bij het componeren voor film en theater.

Michiel van der Veen is afgestudeerd op Compositie, Muziek- en Studioproducties aan het Prins Claus Conservatorium. Hij geeft workshops in het maken van soundscapes voor het primair en voortgezet onderwijs. Verder is hij componist van songs en heeft hij al eerder voor musical gecomponeerd.

Robert Ramaker is sinds 2009 dirigent van GOOV Muziektheater. Hij studeerde eveneens af aan het Prins Claus Conservatorium in de richting Compositie, Muziek en Studioproducties. Hij componeert voor cabaret, muziektheater, koor en verschillende instrumentale bezettingen. Naast GOOV Muziektheater is hij ook dirigent van musicalensemble Vals Alarm en popkoor Session.

Logo Aletta, de Musical van GOOV Muziektheater

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.